Производи со зеолит

ПРИРОДАТА, НАУКАТА И СОВРЕМЕНАТА ТЕХНОЛОГИЈА – ЗАЕДНО ВО СЛУЖБА НА ЗДРАВЈЕТО

DETOXAMINОТ е чист активиран и микронизиран вулкански минерал зеолит – клиноптилолит. Лековитите својства на овај драгоцен минерал го познавале и користеле древните цивилизации. Името ''panaceo'' потекнува од древниот грчки јазик, но и од модерниот Есперанто, и значи "лек за сите ". 100% природна материја, вулкански минерал зеолит клиноптилолит, во модерните погони на австриски производител подлегнува на единствениот современ технолошки процес на микронизирање и активирање, а научните клинички испитувања во многуте светски установи и институти дкожаа низа извонредни значајни медицински ефикасности на ваквиот микронизиран и активиран зеолит клиноптилолит, кој е основна супстанца на сите DETOXAMIN производи.

Повеќе: Производи со зеолит

Научни студии

Германскиот научник Oто Хајнрих Варбург во 1923 година ја открил причината за добивање на рак, а во 1931 година за тоа добил нобелова награда. Но, пронајдокот се чува во тајна.

Ото открил дека ракот е резултат на анти- физиолошката сила и на анти- физиолошкиот начин на живот. Затоа што со еден анти-физиолошки начин на исхрана и со физичка неактивност, телото создава кисела средина. Клеточната киселост е причина за исфрлање на кислородот. Недостатокот на кислород во клетките создава кисела средина.

Повеќе: Научни студии

Примена на детоксаминот

ХЕМОТЕРАПИЈА И РАДИОТЕРАПИЈА

Зеолитот ги ублажува и отстранува негативните нуспојави од хемотерапија и радиотерапија заради кои понекогаш овие терапии мораат да се прекинат, на одредено време или понекогаш трајно. Зеолитот овозможува полесно поднесување на хемотерапијата и радиотерапијата, односно нивното продолжување, овозможува истотака битно да се поправи општата состојба на пациентот и забрза негово опоравување после спроведените хемотерапии и радиотерапии. Зеолитот се препорачува да се зема со хемотерапијата или зрачењето, затоа што знтачително допринесува при намалување на тегобите кои ги предизвикуваат овие терапии и на заболените им омозможува побрзо закрепнување.

Повеќе: Примена на детоксаминот

Употреба на зеолитот

ШТО Е ЗЕОЛИТ? ЗЕОЛИТ е редок природен минерал од вулканско потекло,создаден од 4 елементи:земја,оган,воздух и вода. Продукт е од повеќе милениумскиот хемиски процес - природна реакција помеѓу кондензатот на вулканската пареа и океанските води во специфични геолошки услови. 100% е природен, апсолутно сигурно нетоксичен – без адитиви, конзерванси од Е броеви, без додатоци од животинско потекекло, без контра индикации , нуспојави, интеракција со други лекарства , во потполност се елиминира од телото.
ШТО Е ДЕТОКСАМИН? ДЕТОКСАМИН e 100% природен медицински производ кој

Повеќе: Употреба на зеолитот