Анатомски магнетни влошки за стапала

Неодимијумските магнети сместени во внатрешноста на влошката поставени се така, да ги стимулираат одредените зони на стапалото кои одговараат со внатрешните органи. Со стимулација на поединечни зони во стапалото, се постигнува производство на добрите хормони во телото, ендрофинот (хормонот на среќата) и сератонинот кои се индикатори на доброто расположение. Покрај тоа, секојдневното пешачење од околу 30 минути, го продолжува животот и го намалува ризикот од кардиоваскуларните болести.

Повеќе: Анатомски магнетни влошки за стапала

Синдром недостиг на магнетно поле

Денес живееме во околина, во која сме постојано изложени на различни видови зрачења, кои имаат големо влијание на нашето тело. Зрачењата потикнуваат од различни извори, како на пример, далноводи, предаватели, електронски машини (компијутери, мобилни телефони, безжични рутари...). Покрај тоа, магнетното поле на земјата се намали за 50 % во последните 500 години, така да моменталната моќ изнесува 0,5 гауси. Тоа влијае на начинот на нашето расположение, и го именуваа СИНДРОМ НЕДОСТИГ НА МАГНЕТНО ПОЛЕ и може да се прикаже на следните начини: 

Повеќе: Синдром недостиг на магнетно поле

Магнетна Терапија - Видео

Погледнете ги видеата и научете повеќе за магнетната терапија, нејзиното дејство и ефикаснот. Исто така можете да го погледнете и процесот на изработка на Detoxamin-от. Повеќе видеа со корисни информации за нашите производи и нивното делување ќе можете да погледнете на нашиот YouTube канал - EnergetixMK

Повеќе: Магнетна Терапија - Видео

Магнети против болки

Дали знаете какво време не очекува утре, ќе има ли електромагнетна бура од вселената и со кој интензитет? Ваквиот тип на биовременска прогноза станува секојдневие. Затоа подгответе се за умерена до јака главоболка, преголема напнатост во мускулите, вртоглавица, варијации на крвниот притисок, зголемена раздразливост - се очекува магнетна бура! Дали имате болки во коленото - ви отекува, тешко го движите, одвај се качувате по скали? 

Се прашувате сега: каква врска има "водата" во коленото со временската прогноза? Нема никаква врска освен што болките во коленото се поинтензивни при влажно и студено време. Се "отрувте" од таблети, а значајно подобрување нема. Се прашувате: може ли некој да ви помогне, да ви ги олесни тегобите?

Повеќе: Магнети против болки

Mагнетизирана вода

Магнетизирана водаСекоја изворска вода е жива вода, таа е природно магнетизирана и затоа изворската вода е поубава, повкусна за пиење. Но после неколку денови седење на водата во шише таа го губи тоа својство и станува иста онаква како водата од чешма. Со промешување на водата со помош на Магнетното стапче таа повторно се магнетизира и станува енергетски жива вода. Таквата вода полесно доаѓа до клетките на организмот и го доведува крвотокот до нормална состојба што е основа за природно заздравување на организмот. Крвта која протекува низ крвотокот оди хаотично, удира лево и десно по ѕидовите на крвожилниот систем, додека магнетизираната крв оди побрзо и поправилно. Само изворската и магнетизираната вода е жива вода додека останатите води се енергетски мртви води.

Под влијание на магнетната вода, калциумот станува јонизиран и

повеќе...Mагнетизирана вода

Страница 1 од 2