Анатомски магнетни влошки за стапала

Неодимијумските магнети сместени во внатрешноста на влошката поставени се така, да ги стимулираат одредените зони на стапалото кои одговараат со внатрешните органи. Со стимулација на поединечни зони во стапалото, се постигнува производство на добрите хормони во телото, ендрофинот (хормонот на среќата) и сератонинот кои се индикатори на доброто расположение. Покрај тоа, секојдневното пешачење од околу 30 минути, го продолжува животот и го намалува ризикот од кардиоваскуларните болести.

Анатомски магнетни влошки за стапала

Магнетните влошки се препорачуваат за:

 • Намалување на физичката и психичка напнатост;
 • Опуштање на мускулите;
 • Стимулација на менталните функции;
 • Рамнотежа на метаболизмот;
 • Подобрена циркулација на крвта и лимфата;
 • Подобра елиминација на токсините во организмот;
 • Постигнување на општа енергетска состојба.

Редовно носење на магнетните влошки може да ги намали:

 • Главоболка;
 • Несоница;
 • Депресија;
 • Болки во пределот на екстремитетите и кичмата.

Мерки на претпазливост:

 • Бременост;
 • Лица со вграден пејсмејкер;
 • Тромбоза.

Влошките одлично го надополнуваат магнетниот накит, e-Flex линијата и другите производи од Magnawell чие секојдневно употребување ви гарантира најдобри долгорочни резултати.

Начин на дејствување:

Стимулација на рефлексогените зони е древна вештина со која се одржава добрата енергетска состојба, се постигнува намалување на физичката и психичка напнатост и со тоа се подобрува општата сосотјба на огранизмот. Благодарение на новите Магнетни влошки за стапала, рефлексологијата им е достапна на сите кои сакаат да го зачуват и подобрат своето здравје.

Анатомските слоеви на влошката за стапала со 6 високо квалитетни неодимијумски магнети по 1200 гауси, гаранираат комфорт при движењето, создавајќи угодно чуство низ целото тело. Микрофиберот овозможува циркулирање на воздухот, со што се создава оптимална средина во внатрешноста на обувките и стапалото може да „дише“.

Мекиот ЕВА материјал има широка употреба во производство на биомедицински производи, има мала тежина, нема мирис, лесно се обликува и е отпорен на пукање. Перничињата во пределот на прстите и петицата гарантират удобност при секојдневното движење и имаат „антишок ефект“. Меморискиот латекс се прилагодува на стапалото и го ублажува притисокот од страна на подлогата, со што и повеќечасовното движење може да биде само задоволство.

magnetni vloski za stapala tab