Синдром недостиг на магнетно поле

Денес живееме во околина, во која сме постојано изложени на различни видови зрачења, кои имаат големо влијание на нашето тело. Зрачењата потикнуваат од различни извори, како на пример, далноводи, предаватели, електронски машини (компијутери, мобилни телефони, безжични рутари...). Покрај тоа, магнетното поле на земјата се намали за 50 % во последните 500 години, така да моменталната моќ изнесува 0,5 гауси. Тоа влијае на начинот на нашето расположение, и го именуваа СИНДРОМ НЕДОСТИГ НА МАГНЕТНО ПОЛЕ и може да се прикаже на следните начини: 

 • Нервоза
 • Омалаксаност
 • Болки во грбот и мускулите
 • Слаба циркулација
 • Остеопороза
 • Пагање на имунскиот систем
 • Проблеми во пробавата

КАКО НАЈДОБРО ДА СЕ ИСКОРИСТИ ДЕЛУВАЊЕТО НА МАГНЕТОТ

Потребно е да нагласиме, дека ништо не можеме да постигниме веднаш, за сите промени на подобро потребно е време и количина на магнетите. Магнетната терапија е најделотворна доколку:

 • Пиете доволно вода – околу 2,5 литри на ден
 • Носите магнети и превентивно
 • Носите доволна количина на енергетски магнетен накит според староста, телесната тежина (1000 гауси на секој 10 кила телесна тежина), дијагнози и заболувања.

Советуваме, да се носи барем едно парче накит со бакар. При поголеми проблеми носите и по 3 пагнети (3 срциња или плочки во пределот 10цм околу проблемот). Белегзиите носете ги на десната страна или на двете раце, а кај хипертензија се препорачува да се носи на левата рака. Искуствата покажаа дека секој од нас има своја индивидуална оптимална доза. Дејствот на магнетите се зголемува со употреба на препаратите на база на зеолит (детоксамин и комбинации).

ДООПОЛНИТЕЛНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА МАГНЕТНИОТ НАКИТ:

 • Магнети – секое парче накит има едно или повеќе магнети со јачина на 1200 гауси. Бидете предпазливи при доближување на магнетите до вашите кредитни карички.
 • Завршна обработка – Накитот и додатоците имаат високо квалитетен завршен слој на злато или родиум. Колекцијата на накит е препорачлива за оние кои се алергични на никељ.
 • Промени – Се придржуваме до правото на технички промени на производите, со цел да се подобри квалитеот, обликот или бојата, без предходно известување. Сите наведени цени на накит важат од промовирањето на новиот каталог.
 • Бакарен накит – Промените на бојата на кожата поради носењето на накитот со бакар може да го регулирате со вода и сапун. Бакарот се чисти со сок од лимон, кој после чистењето на бакарот го чистиме од накитот во целост.
 • Грижа за накитот – Со накитот не се задржувајте во вода. Пред контакт со вода е препорачливо да го одстраните накитот. Накитот може да се оштети од хемиски средства и парфеми. Најдобар начин за чистење на накитот е со крпа за полирање на накит.
 • Носење на магнетниот накит – Носењето 24 часа на ден не е обврзувачко. Доволно е да го носите само преку денот. Постојантот носење на накит не штети.
 • Забрането носење на накит кај лица со вграден пејсмејкер.
 • Кај бремените жени накитот се носи дислоцирано од плодот.

Накитот помага кај:

Синдром недостиг на магнетно поле

Јапонскиот доктор Никагаја во 1976 година во својот научен труд ги опиша симптомите на болеста именувана Синдром недостиг на магнетно поле. Тој сидром ги опфаќа сите горе наведени симптоми и болести. (гледај слика.) Докторот анкетирал 11.648 корисници на магнетна терапија за нивните искуства. Резултатите од анкетата:

 • Повеќе од 90% заприметија очигледни промени од терапијата
 • 10% не заприметија промени
 • Ниеден од испитаниците не покажа на несакани дејства од магнетната терапија.

Од 1978 ФДА (Администрација за храна и лекови Во Америка) е препорачана електромагнетната терапија посебно кај скршеници на коски, намалување на болките од различни болести итн.