Магнетно перниче

МАГНЕТНО ПЕРНИЧЕ

Шифра : MW-5000

Информација за производот
Внатрешност: Посебно мешана антибактериолошка ткаенина со влакна од сребрени јони, 98% ПЕС (полиестер), 2% ПА
Меѓуслој: Термо волна
Намагнетизираност: 3 магнети, секој со јачина од 780 гауси, анизотропски.
Надворешност: Велур
Големина : 22* 33 см.

Магнетно перниче од програмата на Magnawell

Магнетното перниче може да се користи на различни начини. На пример, може да се носи на пределот на кичмата, колкот или на пределот меѓу вратот и рамото. Може да се стави на столицата, можете да го користите на работното место, додека гледате телевизија или додека седите на своето омилено место работејќи ги секојдневните работи ... Нежната природна енергија на перничето со биполарни магнети со висок квалитет и голема површина и антибактериско својство ( благодарејќи на завршниот слој на сребрените јони), обезбедува пријатна топлина и ја намалува напнатоста. Исклучително едноставен за употреба и пријатен за носење.

НАЧИН НА КОРИСТЕЊЕ НА МАГНЕТНОТО ПЕРНИЧЕ

Носење на перничето во пределот на кичмата се советува во случај на:

 • Болки во мускулите и зглобовите
 • Реуматски болки
 • Спортски повреди
 • Болки во бубрезите
 • Интеркостални болки
 • Напнатост во делот на кичмат
 • Седење на магнетото перниче се препорачува за:
 • Хемороиди
 • Болно мокрење
 • Менструално пореметување ( дисменореа)
 • Еректилна дисфункција

Спиење со магнетното перниче се препорачува за:

 • Мигрени и главоболки
 • Болки во вратот
 • Забоболка
 • Воспаление на ушите и зуење во ушите
 • Ослабен слух
 • Оштетување на фациалниот нерв
 • Невралгии

Вимание:

 • Луѓе со вграден пејсмејкер не би требало да носат магнети
 • На трудниците им се советува да се консултираат со лекар пред употреба на магнети
 • Не ставајте појас на отворени рани
 • Магнетите може да ги оштетат кредитните и другите магнетни картички па не ги носете во близина на појасот.

15 години гаранција на комплетното магнетно дејствување.

Технички спецификации:
Магнетните појасни освен магнетната терапија пружаат и топлотна терапија. Материјалот од кој што е составен појасот ја зголемува температурата на покриениот дел за околу 6 степени, емитира и чува топлина што додатно допринесува за одстранување на болката.
Магнавел производите во повеќето случаеви допринесуваат за одстранување на болката без никакви несакани појави.

Сребрените влакна во производите на Магнавел произведени по патентирана формула
Magnawell програма на магнетни појаси

Сребрените влакна се произведуваат по патентот на произведувачот. Среброто е прекриено со тенок слој (филм) на полисиренот. Два такви слоеви се споени во влакната на среброто. Како резултат се добива полистерин од надворешната и сребро од внатрешната страна. На овој начин целата површина на среброто е заштитена од воздух и влага.
Кога е изложено на оксидација (воздух), среброто темнее и ги менува своите карактеристики, додека заштитено со полиесиренот може да ги зачува своите својства и долго време да емитува јони. Среброто има карактеристика да го елиминира статичкиот електрицитет кој се таложи во организмот преку денот. Статичкиот електрицитет има негативно дејство врз организмот и има голем допринос врз развојот на разни болести и стрес. Антибактериските својства – многубројни студии покажаа дека сребрените јои помагаат во елиминирање на вируси и бактерии, различни гљивични заболувања, и молци.
Сите Магнавел производи се рачно изработени.