Појас за очи и лице

Информација за производот: Појас за очи и лице

Шифра: MW-5049
Внатрешност:
Ткаен материјал со влакна од сребрени јони
Меѓуслој: Термо волна 
Намагнетизираност: 3 биполарни магнети и 4 полумагнети, секој со јачина од 440 гауси
Надворешност:Велур

Појас за очи и лице MAGNAWELL - MW5049

Magnawell појас за очи и лице MW-5049

Појасот се применува кај: мигрени, алергии, грозници, солзни и болни очи, сув или растечен нос, главоболки, воспаление на синуси или на слузокожата, пореметување на сонот, лоша циркулација, оток, васкуларни проблеми, осетливо грло, болки во вратот и на лицето, болки во тилот, против брчки.

Начин на користење: Еластичниот гумен појас се користи да се фиксира превезот во пределот на главата или на кај очите, а потоа појасот дополнително се зацврстува со лепенката. Се носи по потреба или постојано – во зависност од желбата на корисникот. Нема никакви несакани ефекти.

Луѓето со вграден пејсмејкер или други вградени електрични апарати не смеат да носат појаси. Трудниците треба да се консултираат со својот лекар пред употреба на појасот. Не го ставајте појасот на отворени рани.
Магнетниот појас е дополнување на природната метода, не треба да се избегнуваат редовните систематски прегледи или терапии. Магнетите можат да ги оштетат кредитните или други магнетни картички, затоа избегнувајте допир со нив.

Начин на одржавање: Се пери рачно со нежен детергент на 30 степени.

15 години гаранција на комплетното магнетно дејствување.

Технички спецификации: Магнетните појасни освен магнетната терапија пружаат и топлотна терапија. Материјалот од кој што е составен појасот ја зголемува температурата на покриениот дел за околу 6 степени, емитира и чува топлина што додатно допринесува за одстранување на болката.
Магнавел производите во повеќето случаеви допринесуваат за одстранување на болката без никакви несакани појави.

Сребрените влакна во производите на Магнавел произведени по патентирана формула

Magnawell појаси

Сребрените влакна се произведуваат по патентот на произведувачот. Среброто е прекриено со тенок слој (филм) на полисиренот. Два такви слоеви се споени во влакната на среброто. Како резултат се добива полистерин од надворешната и сребро од внатрешната страна. На овој начин целата површина на среброто е заштитена од воздух и влага. 

Кога е изложено на оксидација (воздух), среброто темнее и ги менува своите карактеристики, додека заштитено со полиесиренот може да ги зачува своите својства и долго време да емитува јони. Среброто има карактеристика да го елиминира статичкиот електрицитет кој се таложи во организмот преку денот. Статичкиот електрицитет има негативно дејство врз организмот и има голем допринос врз развојот на разни болести и стрес. Антибактериските својства – многубројни студии покажаа дека сребрените јои помагаат во елиминирање на вируси и бактерии, различни гљивични заболувања, и молци.
Сите Магнавел производи се рачно изработени.

Што велат докторите: ( сите делови се извадени од книгата “Конечно здрави” од др. Верена Брајтенбах)

Нова енергија
Магнетите можат да го избалансираат лачењето на хормоните во мозокот како што се сератонин и мелатонин кои влијаат на спиењето. Сератонинот исто така делува и на чувството на спокој, среќа и смиреност. Покрај тоа магнетите можат да го подобрат имуниот систем и можат да помогнат во борбата против инфекциите.

Биполарно афектно пореметување
Денес се повеќе пациенти кои патат од депресија велат дека се чуствуваат подобро благодарејќи им на магнетите. Студијата која ја направил еден израелски истражувач на Институтот за Технологија на Хаифи покажа дека магнетите делуваат на можочната активност. Здравствената состјба на педесет проценти од депресивните пациенти кои биле лечени со транскранијална магнетна стимулација значително се подобрила.

Мигрена
Постојат различни теории за мигрената. Некои мигрената ја препишуваат на промените на семио-хемикалиите како што е сератонинот, други на промени на ќелиите на метаболизмот, а трети на воспалителни реакции. Магнетната терапија може да помогне во сите три случаи. Таа може да стимулира ослободување на трансмитерите, смалување на отокот и го регулира метаболизмот на ќелиите. На почетокот може да дојде до влошување , но тоа е знак дека магнетот почнал да делува.

Главоболки, оксипитална невралгија
Сеуште постоја т бројни несигурности кога се работи заболувања на нервите. Причината за болките може да лежи во поединечните нервни ќелии. Секоја ќелија има сопствен метаболизам. Со тоа може да дојде до мембрански потенцијал- биоелектронска активност со јачина од 60-90 волти и да се намали нивното стимулирање и со тоа да дојде до промена на температурата и формирање на полови, а со тоа да се неутрализира вредноста на ќелијата и со самото тоа се јавува болката.
За повторно враќање на половите во првобитна положба ќелиите бараат енергија од веќе ослабениот метаболизам. Секој нов напад го намалува потенцијалот на ќелиските мембрани, се зголемува осетливоста и болката е се поголема. Еден од начините на лечење пробува да го застане овој круг така што му дава време на ќелиите да се реполаризираат. Овој процес е подпомогнат од магнетната енергија.

Психа, Пореметување на сонот, Нервна напнатост
Магнетната енергија може да го подобри ќелискиот метаболизам и со тоа да ја унапреди исхраната и детоксификацијата на ќелиите. Со тоа мозочните ќелии можат поефикасно да функционираат, да се опорават и да произведат повеќе семихемикалии кои помагаат кај сонот како мелатонинот. Како резултат на ова добиваме квалитетен сон. Покрај тоа и ефектите од електро смогот и другите надворешни фактори можат да бидат намалени.