Универзален појас

УНИВЕРЗАЛЕН  МАГНЕТЕН ПОЈАС од програмата на MAGNAWELL

Шифра : MW-5012

Информација за производот

Внатрешност: Ткаен материјал со влакна од сребрени јони
Меѓуслој: Термо волна
Намагнетизираност: 4 биполарни магнети, секој со јачина од 780 гауси
Надворешност: Велур

 

Универзален појас Magnawell

Повезот се применува кај болки во мускулите и зглобовите, истегнати мускули, модринки, грчеви, лоша циркулација, реуми, билки во рамото, грбот, колената и колковите, спортски поведи, лумбаго, тетивите и лигаментите, бубрежни болки, некроза на кожата, едеми и артроза, болки кај крстот.

Начин на користење: Повезот може да се користи на делот на кичмата, бутот, коленото, лактот или на делот меѓу вратот и рамото и се фиксира со помош на еластичниот гумен повез. Се носи по потреба или постојано – во зависност од желбата на корисникот. Нема никакви несакани ефекти. 

Луѓето со вграден пејсмејкер или други вградени електрични апаратине смеат да носат појаси. Трудниците треба да се консултираат со својот лекар пред употреба на појасот. Не го ставајте појасот на отворени рани.  
Магнетниот појас е дополнување на природната метода, не треба да се избегнуваат редовните систематски прегледи или терапии. Магнетите можат да ги оштетат кредитните или други магнетни картички, затоа избегнувајте допир со нив.

Начин на одржавање:

  • Се пери рачно со нежен детергент на 30 степени.
  • 15 години гаранција на комплетното магнетно дејствување.

Технички спецификации: Магнетните појасни освен магнетната терапија пружаат и топлотна терапија. Материјалот од кој што е составен појасот ја зголемува температурата на покриениот дел за околу 6 степени, емитира и чува топлина што додатно допринесува за одстранување на болката.

Магнавел производите во повеќето случаеви допринесуваат за одстранување на болката без никакви несакани појави.
Сребрените влакна во производите на Магнавел произведени по патентирана формула

Magnawell Програма, магнетни појаси

Сребрените влакна се произведуваат по патентот на произведувачот. Среброто е прекриено со тенок слој (филм) на полисиренот. Два такви слоеви се споени во влакната на среброто. Како резултат се добива полистерин од надворешната и сребро од внатрешната страна. На овој начин целата површина на среброто е заштитена од воздух и влага.

Кога е изложено на оксидација (воздух), среброто темнее и ги менува своите карактеристики, додека заштитено со полиесиренот може да ги зачува своите својства и долго време да емитува јони. Среброто има карактеристика да го елиминира статичкиот електрицитет кој се таложи во организмот преку денот. Статичкиот електрицитет има негативно дејство врз организмот и има голем допринос врз развојот на разни болести и стрес. Антибактериските својства – многубројни студии покажаа дека сребрените јои помагаат во елиминирање на вируси и бактерии, различни гљивични заболувања, и молци.

Сите Магнавел производи се рачно изработени.

Што велат докторите: ( сите делови се извадени од книгата “Конечно здрави” од др. Верена Брајтенбах)

Сложена фрактура на коските
Магнетите уште во минатото се користе во лечење на фрактури. Тие ја стимулираат циркулацијата на крвта и го забрзуваат зараснувањето на коските. Крвните садови се шират и се подобрува и ќелискиот метаболизам и ќелиите произведуваат коскена супстанца. Се зголемува употребата на магнетите и во традиционалната медицина и резултатите од нивната примена се многу позитивни.

Скршеници на коски и зараснување на рани
Студиите покажуваат дека магнетите можат да го забрзаат зараснувањето на коските. Магнетите уште во минатото се користени за оваа цел. Мнгубројните студии укажале на позитивното и исцелувачкото дејство на магнетите. Магнетите ја намалуваат болката и го стимулираат метаболизмот( посебно ќелискиот метаболизам) и циркулацијата.

Тениски или голферски лакт
Магнетите помагаат кај намалување на воспаленијата, ја подобруваат циркулацијата и го стимулираат метаболизмот и затоа кај вакви случаи воспалението побрзо поминува. Имуниот систем е зголемен што исто така придонесува до побрзо лечење. Во Америка Скалак докажал дека воспалението може да се намали со магнетите. Во литературата постојат повеќе студии за терапевтското дејство на магнетите за професионалните спортисти.

Болка во рамото
Уште во минатото магнетите се користеле за лечење на болки во коските и мускулите. Магнетите помагале во подобрување на циркулацијата и со тоа ја намалувале напнатоста во рамената. Како и акупунктурата така и магнетите можат да доведат до лачење на ендорфинот со што се намалува болката.