Услови на купување

Нашите продукти можете да ги нарачате на повеќе начини:

  • На телефон: 02 3 245 454 (Скопје) или 075 406 706 (Битола). Ќе се јави продавачка која ќе ја прими Вашата нарачка и ќе Ви советува при купувањето.
  • Преку е-маил: на нашата е-маил адреса пратете ги шифрите од производите и големините и Вашите лични податоци: Име презиме и доколку сте член вашиот членски број info(at)energetix.com.mk, energetixmk(at)yahoo.com
  • Лично во нашите канцеларии: Скопје: Булевар Климент Охридски 54/2/2 – во близина на Соборен Храм и Битола: Солунска 242, под Камен Мост
  • Преку интернет продажба: Нашите производи се објавени на интернет. Можете да ги разгледате артиклите, да составите Ваш омилен комплет.
  • Плаќање на врата при превземање на производот при достава со брза пратка.

Цени:

Цените во каталогот се изразени во бодови. Еден бод е еднаков на 1 евро, или во денарска против вредност се множи со 61,8 денари. Цените вклучуваат ддв. Членовите на Енергетикс имат членски попуст.

Рок на достава:
Нашите продавачи ќе Ве известат за рокот на достава доколку производот го немаме на залиха. Кога производот ќе биди повторно на залиха ќе Ве известиме преку телефон или е-маил. Производите кои ги имаме на залиха ги доставувме истиот ден, односно следниот ден.

Подигнување и достава:
Доколку се одлучите лично да ги подигнете Вашите нарачани производи, истото можете да го сторите во нашите канцеларии во Скопје и Битола.  Работно време од понедленик до петок 10:00-16:00 часот и сабота 10:00-13:00 часот.

Производите по брза пратка се доставуваат на Ваша адреса. Доколку Вашата нарачка е под 6000денари, трошокот за достава е на Ваш терет, а за нарачки над 6000денари на терет на фирмата Енергетикс.

Гаранција:
Накитот има гаранција од 6 месеци. Енеркетикс дооел Битола се обврзува за замена или поправка за производот, доколку има фабричка грешка. Доколку оштетата настанала од механичко или хемиско оштетување поради негрижа на сопственикот, гаранцијата не е валидна.

Замена на производи:
Замената на производите е можна во рок од 7 дена од датумот на купување. Производот ќе биде заменет за друга големина под услов да не е носен и да е во оригинална ембалажа. Артикалот за друг не се менува..