Прашања и одговори за накитот

Прашања и одговори

Имате прашање на кое не го знаете одговорот?

Во овој дел можете да ги најдете и прочитате соодветните одговори на сите ваши прашања во врска со магнетната терапија како и магнетниот накит. 

Доколку вашето прашање го нема во листата, слободно пишете ни на нашата добро позната e-mail адреса или преку контакт формата на нашио сајт.

Како најдобро да ја навлечам мојата бакарна нараквица?
За да ја навлечете Вашата бакарна нараквица најпрво внимателно отворетеја (отворетеја така што ќе ја провлечете фаќајќи ја  равномерно на двата краја).

Тогаш провнетеја на најтесниот дел на вашиот зглоб од раката и завртетеја за 90 степени така да отворот биде долу,на зглобот. Сега повлечетеги двата краја, така да нараквицата нормално налегне отприлика како нараквицата од рачниот часовник.

 

 • Како најдобро да ја навлечам мојата бакарна нараквица?
  За да ја навлечете Вашата бакарна нараквица најпрво внимателно отворетеја (отворетеја така што ќе ја провлечете фаќајќи ја  равномерно на двата краја). Тогаш провнетеја на најтесниот дел на вашиот зглоб од раката и завртетеја за 90 степени така да отворот биде долу,на зглобот. Сега повлечетеги двата краја, така да нараквицата нормално налегне отприлика како нараквицата од рачниот часовник.

 • Колку време е потребно да помине додека почне да делува магнетната терапија?
  Многу луѓе ги чувствуваат првите позитивни делувања во рок од неколку денови. Други, пак почнуваат да констатираат промени дури после 2 до 3 седмици. Тоа е индивидуално и различно. Тоа зависи од многу фактори, како на пример од видовите на тегоби и колку долго лицето боледувало од истите. Нормално е да првиот знак со кој се експонира терапијата да биде зголемено енергетското ниво и подобро општо чувство.
 •  Дали постојат споредни дејствувања при магнетната терапија?
  Во многу ретки случаеви некои лица имаат лесно чувство на мачнина, која што одма престануваше ако нараквицата се носела само преку денот. И покрај тоа сепак доаѓа до подобрување на првобитните тегоби. После некое време нараквицата може да се носи и дење и ноќе.  Покрај тоа мора да се пие доволно вода, идеално е две литри дневно чиста вода(не кафе,сок и сл.).
 •  Зошто не чувствувам никаква разлика?
  Кај магнетната терапија многу е битно да се пие доста вода. Магнетната терапија не треба да се применува повремено. Магнетот делува само ако се носи стално. Ако сте полни со енергија и ако сте во топ форма, ако немате посебни тегоби, тогаш нема да чувствувате никакви осетни промени. Исто како што редовно земате витамини и минерали за да спречите некоја болест, се препорачува да го носите магнетот и како превентива.
 • Дали можам да носам нараквица кога се туширам и капам?
  Да, некои нараквици (нараквици кои се без циркони или накит со камења кои не се лепени). Можат тогаш да се носат. Накит со кристали кои се лепенни не треба да се квасат, за да не се истопи лепилото. Сепак, Вашиот накит не носетего во базени(хлорирана вода), ниту во морска вода зато што може да се оштети позлатата или родиумот.
 • Колку долго трае делувањето на Energetix магнетот?
  Нашите неодиумски магнети имаат до животна гаранција кога станува збор за нивното магнетно делување (неодимиумот губи само околу 1% од својата снага за 100 години).
 • Дали треба да го носам магнетниот накит непрекинато?
  Можете Вашиот накит да го носите дење и ноќе(многу луѓе на го вадат накитот од себе), или можете Вашиот накит да го носите преку ден, или ако тоа е условено од Вашиот позив, само ноќе. Магнетната терапија е природна терапија и лицата на неа реагираат различно. Испробајте на што најдобро Ви реагира.
 • Дали накитот трба да лежи на гола кожа?
  Не. Можете на пример да ја носите Вашата нараквица лабаво на раката. Нашите магнети се доволно јаки да имаат влијание на циркулацијата на крвта и од неколку милиметри растојание од кожата.
 •  Дали нараквицата треба да го допира мојот пулс?
  Не, не е потребно. Магнетот влиае на циркулацијата на крвта. Што повеќе крв поминува низ магнетното поле, магнетниот ефект е поголем. Од тој аспект Ви препорачуваме нараквица или огрлица како примарен извор на магнетна енергеја, а обетките како секундарен извор(ушните школки имаат слаба циркулација).
 • Дали можам да ја  носам нараквицата на истата рака каде е и рачниот часовник?
  Да. Вашиот часовник може да застане само тогаш(и само толку долго), и додека не ги отстраните магнетите од директниот контакт со батеријата, или ако дел од Вашата нараквица со магнети стои во директен контакт со батеријата од  часовникот. Магнетот од внатрешната страна од раката нема да го застане часовникот кој се наоѓа на надворешната страна од раката. 
 •  Дали раката (местото каде се носи) ќе позелени ако носам бакарна нараквица?
  Кај многу лица раката (зглобот) заради природни реакции помеѓу киселината на кожата и бакарот, може малку да се обои во зелено. Тоа е добар знак! Бакарот се ослободува поради потта, од нараквицата, продира во кожата и понатаму во крвотокот. Бакарот делува така да го спречува воспалението, а тоа е посебна предност за лицата кои патат од артритис и реума. Зелената вода лесно се мие со вода и сапун. Многу производи на Еnergetix сепак не се направени од бакар, затоа што многу луѓе не го сакаат овој дополнителен прилив на бакар, или не им е потребен. Од технички причини неможат сите дезени на накит да се прават од бакар. Многу ретко некои луѓе имаат алергиска реакција на бакарот(црвенило на кожата) и затоа им даваат предност на магнетите без бакар.
 •  Колку се јаки производите на Energetix производите?
  Јачината по магнет е нормална 1200 Гауси(иземајќи ако е поинаку наведено), а магнетниот северен пол е усмерен спрема телото. Јачината на магнетното поле се мери во Тесли или Гауси. Спрема тоа 1Тесла одговара на 10.000 Гауси. Број на Гауси покажува број на линии од магнетното поле кои поминуваат низ 1 квадратен сантиметар. Во Јапонија се препорачува за терапевтски магнети јачина од најмалку 500 Гауси да би се постигнал значаен ефект. Искуствата покажале дека кај многу лица при голема количина на Гауси може да се појави непријатно чувство, лесно затегнување(на пр.нараквици во подлактицата), а магнетите кои се многу посилни од 1200 Гауси не значат дека и безусловно се и подобри.
 •  На која рака треба да ја носам магнетната нараквица?
  Бидејќи циркулацијата на крв е подеднаква на двете раце, не би требало да постои некоја поголема разлика во таа смисла. Сепак, можете да пробате дали приметувате некоја разлика, затоа што спрема ориенталното сваќање на медицина нашето тело е асиметрично.
 • Зошто магнетната нараквица може да ги ублаже болките во коленото?
  Магнетот има влијание на крвотокот, со подобра циркулација организмот може побрзо да ги елиминира штетните материи, а хранливите материи и кислородот се транспортираат подобро во сите ќелии(влучувајќи ги и ќелиите во коленото). Организмот на тој начин подобро си помага самиот себе. Вашата таблета против главоболка прво оди во стомакот а сепак Ве ослободува од главоболка.
 • Дали за болки во коленото, лактот или грбот треба да носам нараквица, магнетна огрлица или подобро медицинското срце?
  Ова е различно за секое лице. Честопати е подобро да ставете магнети на болното место, на пример магнетното срце но често помага нараквицата или огрлицата за да се ублажат болките, или дури да се елиминираат. Пробајте што е за Вас подобро. Нараквицата или огрлицата се носат повеќе како украс а затоа пак не се забораваат магнетнотно срце, плочка, бидејќи се поставуваат на она место каде што имате болка. Освен тоа, накитот изгледа убаво и Ве украсува и има и други дејства!

БИТНО:Доколку имате сериозни здравствени тегоби, секогаш обратетесе кај Вашиот лекар!

Многу успех со ENERGETIX!