Крема за раце

Гавезот (Symphytum officinale) – коренот на оваа билка содржи висок процент на лековитиот алантонин, хормон, кој ако се користи во неговата природна форма доведува до создавање на нови ќелии. Ја зголемува циркулацијата во дермот, што резултира со зголемено производство на сите елементи кој ја сочинуваат кожата, посебно минерали, витамини и протеини. Сомелен овој корен во кремата за раце и дава длабинска нега на раката која е постојано изложена на негативните надворешни влијанија.

Повеќе: Крема за раце

Маслена емулзија за тело

Маслото од јојоба (Buxus chinesis) ја влажи кожата и ја прави нежна и глатка на допир.

Екстрактот од корен од ѓумбир (Zingiber Officinalis), има доминантно дејство да ги апсорбира токсинитеи да ја зголеми размената во кожното ткиво,со што ја зајакнува секоја клетка. Производот содржи оптимален маслен состав за зрела и сува кожа. Маслената емулзијаима сосотојки кој длабинско ја хранат кожата и ја негуваат. Одлична е кај испукана и оштетена кожа, сува кожа, а резултатите се видливи уште кај првото користење. Одлична е за масажа и професионална нега. Кожата ја прави мека и нежна.

Повеќе: Маслена емулзија за тело