Detoxamin Acai Slim Plus

Detoxamin Acai Slim Plus Capsule е препарат кој има првенствена улога и намена да на здрав и максимално природен начин го доведе губењето на вишок килограми и е наменет за лица кои сакаат да на сигурен начин да го остварат својот сон за идеална телесна тежина. Истовремено, со механизмот кој веќе е опишан Acai Slim Plus многу се корисни кај луѓето кои боледуваат од шеќерна болест тип 2, како и кај лица со зголемено ниво на холестерол и три глицериди во крвта.

За Слабеење и задржување на нормално ниво на холестерол во крвта кај возрасните лица

Detoxamin Acai Slim Plus
Detoxamin Acai Slim Plus Пакување
90 капсули
Состав:
Две основни состојки на овој препарат, кој првенствено е наменет за губење на зголемената телесна тежина се Konjak mannan (glucomannan), екстракт од коренот на јапонската билка конјак  (Amorhophalus koniac) и Acai berry, плодови од бразилската палма (Euterpe oleracea)
Примена:
губење на килограмите и допринесува за подобри и побрзи постигнати резултати во остварување на идеалната телесна тежина
Дозирање:
капсули се 3х1-3 капсули на ден ( во зависност од планираното и саканото губење на телесната тежина), со минимални 2 до 3 чаши магнетизирана вода, половина час пред јадење

Две основни состојки на овој препарат, кој првенствено е наменет за губење на зголемената телесна тежина се Konjak mannan (glucomannan), екстракт од коренот на јапонската билка конјак (Amorhophalus koniac) и Acai berry, плодови од бразилската палма (Euterpe oleracea), со заедничко делување покрај редукција на телесната тежина, се создаваат и други, повеќе кратно позитивни ефекти по здравјето. Глукоманан, полисахарид растворлив во вода има извонредно голем процент на растителни влакна (89,4 гр. на 100 гр. сува материја), добиен е од јапонската билка конјак. Растителните влакна растворени во вода, имаат особина да го зголемат својот волумен за 50 до 200 пати. Формирајќи мека желатинозна маса, со многу ниски калориски вредности, со својот вака зголемен волумен го пополнуваат желудникот и создаваат чувство на ситост, што понатаму резултира со намалување од потреба за храна, го намалува внесувањето на храна и така директно влијае на губењето на вишокот на килограми и намалување на телесната тежина.

Од друга страна, Глукомананот, покрај извонредно ниските калориски вредности, го забавува варењето и со тоа го спречува наглото зголемување на нивото на гликоза во крвта, со тоа го намалува лачењето на инсулин а со тоа ја спречува конверзијата на јаглено хидратите во масти и нивното депонирање во масните депоа. Со стабилизација на глуко регулацијата и со спречување на наглите скокови на шеќерот во крвта после оброците, се постигнуваат добри ефекти кај пациенти со шеќерна болест тип 2.

Глукомананот има особина да на себе ја врзува жолчнита киселина во цревата, кои потоа ќе бидат отстранети од дигестивниот тракт. Заради тоа новите количини на холестерол мораат да бидат претворени во жолчни киселини, што директно го намалуваат нивото на холестерол во крвта. Растворен во вода, Глукомананот формира мек природен гел, кој ја омекнува столицата и го забрзува и олеснува минувањето на столицата низ цревата, така да неговата примена кај лица со опстипација е многу корисна.
Со своите баластни растителни влакна, Глукомананот го забрзува развојот на пробиотичките бактерии, што исто така ја подобрува работата на дигестивниот тракт и цревата а со тоа се подига имонолошкото ниво на организмот.

Екстрактот од Акаи бобинките, како што е познато веќе од многу порано има улога да со намалување на апетитот и регулирање на нивото на шеќерот во крвта, со конверзија на холестеролот да го спречи развојот на срцевите заболувања и влијае на општото добро здравје. Количински во кој е присутен во овој препарат тој го потенцира и зголемува делувањето на Глукомананот.

Detoxamin Acai Slim Plus Capsule е препарат кој има првенствена улога и намена да на здрав и максимално природен начин го доведе губењето на вишок килограми и е наменет за лица кои сакаат да на сигурен начин да го остварат својот сон за идеална телесна тежина. Истовремено, со механизмот кој веќе е опишан Acai Slim Plus многу се корисни кај луѓето кои боледуваат од шеќерна болест тип 2, како и кај лица со зголемено ниво на холестерол и три глицериди во крвта.

Составот DASPC, во кој во најголема мерка има екстрат Mannan konjak, и заради тоа неговата употреба треба да биде дополнета со користење на Detoxamin Basic Farina Detoxamin Basic Capsule, за да покрај редукција на телесната тежина, намалувањето на нивото на холестерол и шеќер во крвта, би се постигнала и целосната детоксикациска улога на зеолитот.

Глукомананот, како еден од главните состојки на Acai Slim Plus капсулите,е единствен додаток кон исхраната наменет за слабеење кој е препорачан од страна на Европската агенција за безбедност на храна (EFSA), како состојка за која е научно докажано дека нема никакви штетни ефекти по човековото здравје. Напротив, во споменатата студија од 09.12.2010 год. на најдобар начин се опишани сите наведени позитивни ефекти, од кои влијанието за слабеење е најбитен.

Умерената физичка активност претставува значителна помош во губење на килограмите и ќе допринесе за подобри и побрзи постигнати резултати во остварување на идеалната телесна тежина. Препорачана дневна доза на Detoxamin Acai Slim Plus капсули се 3х1-3 капсули на ден ( во зависност од планираното и саканото губење на телесната тежина), со минимални 2 до 3 чаши магнетизирана вода, половина час пред јадење.

Повеќе информации за производот и порачки моежте да направите во просториите на нашите претставништва во Битола и Скопје, или на телефоните: 02/324-5454, 075-406-706, 070-207-027