Detoxamin пудра за кожа

Локални апликации со зеолит на оштетувањата на кожата од медицинска и спортска природа – за забрзано заздравување на раните и други патолошки промени на кожата

Помогнете и на Вашата кожа!

Активните честички брзо доаѓаат во допир со епидермот и помагаат во регенерација на ќелиите. Локалната апликација на детоксамин пудрата доведува до забрзано зараснување на раните, благодарејќи им на ексудатите од раната и допринесува за нејзино брзо сушење.

Примената на детоксамин пудрата кај рани кои тешко зараснуваат, кај венски и артериски улцерации, усни и генитрални херпеси , докажано брзо делува и безболно зараснува без пропратни компликации. Постигнати се одлични резултати и кај санација на пубертетските мозолчиња со комбинирана орална примен а на капсулите и локално апликација на пудрата. Пудрата се препорачува кај: повреди, изгореници, за забрзано зараснување на раните, заради апсорптивното делување како детоксификатор, кај непријатните мириси, како и помош во основната терапија при разни заболувања на кожата. Идеален е за третирање на проблематична кожа комбиниран со други козметички препарати.

Начин на употреба
Два до пет пати нанеување на пудрата на кожата во текот на денот, како помош во основната терапија за разни заболувања на кожата. Кожата предходно треба да биде навлажена со магнетна вода. Може да се применува и за хигиена на усната шуплина, кај парадентоза, воспалителни процеси во устата, како и на скалпот на главата.

Detoxamin пудра за кожа
Detoxamin пудра за кожа Пакување
30 грама
Состав:
екстра микронизиран активиран зеолит
Примена:
локални апликации со зеолит на оштетувањата на кожата од медицинска и спортска природа – за забрзано заздравување на раните и други патолошки промени на кожата
Дозирање:
Посипете на кожата во пределот на раната  и другите паталошки промени на кожата до 5 пати на ден. Кај заболувања на кожата покрај покрај локални промени се препорачува и орално земање на Detoxamin капсули

Повеќе информации за производот и порачки моежте да направите во просториите на нашите претставништва во Битола и Скопје, или на телефоните: 02/324-5454, 075-406-706, 070-207-027