Detoxamin прав

Detoxamin правот се користи како помошна медицинска терапија кај научно докажани медицински апликации на зеолитот, односно како адсорбенс на тешките метали, амонјак и други токсини од гастроинтестналниот тракт. Правот најчесто се зема во комбинација со останатите  Energetix производи на кои им го зголемува синергистичкото делување.

За здравите превентива, за болните помош!!!

Миралите се интегрирани во сите животни процеси на растенијата, животните и луѓето. Тие од една страна го формираат скелетот на луѓето и на животните , а од друга стран учествуваат во сите регулаторни процеси на организмот. Нема биохемиски или биофизички процес во организмот во кој минералите не учествуваат. Без минерали животот е невозможен.

Природниот зеолит, клиноптилолит, Со своите многубројни регулаторски способности може да биде од голема помош кај регулирање на размената на електролитите, бидејќи е во состојба да го ослободи организмот од штетните материи со размена на јоните. Организмот за да го прими минералите, прво треба да се исчисти од сите штетни материи од организмот.

Природниот зеолит во организмот влегува во најразлични интеракции со останатите елементи, со јоните и електролитите. Притоа доаѓа до размена, супституција и други процеси , при што клучна улога играат апсорпцијата и размената на јоните, но и нивната способност да бидат хидратизатори на ќелиите. Заради особините кои ги наведовме зеолитот уште се нарекува и диригент за размена на минералите.

Начин на употреба:
Земајте 2-3 пати дневно пред или по оброкот по една меричка ( околу 3г) разматено во малку вода. Ако јадете тешка храна тогаш можете да го земете меѓу оброкот или непосредно по завршување на оброкот. Детоксаминот по потреба може да се комбинира и со други производи од оваа линија. За постигнување на подобри ефекти, кај заболени од остеопороза, советуваме истовремено да се комбинира и со Osteo DE 3. Кај потешки заболувања дозата можете да ја зголемите со предходна консултација.

Detoxamin во прав
Detoxamin во прав Пакување
125 грама
Состав:
чист активиран микронизиран зеолит
Примена:
Detoxamin правот се користи како помошна медицинска терапија кај научно докажани медицински апликации на зеолитот, односно како адсорбенс на тешките метали, амонјак и други токсини од гастроинтестналниот тракт. Правот најчесто се зема во комбинација со останатите  Energetix производи на кои им го зголемува синергистичкото делување.
Дозирање:
1-2 чајни лажици 3 пати на ден, правот да се размати со доста вода за време на јадење
Предупредување:
За хемотерапија да се паузира 3 денови, почнувајќи еден ден пред хемотерапија еден ден после хемотерапија

Повеќе информации за производот и порачки моежте да направите во просториите на нашите претставништва во Битола и Скопје, или на телефоните: 02/324-5454, 075-406-706, 070-207-027