Detoxamin капсули

Detoxamin капсулите се користат како помошна медицинска терапија  кај научно докажани медицински апликации на зеолитот, односно како адсорбенс на тешки метали, амонијак и други токсини од гастроинтестиналниот тракт.

За здравите превентива, За болните помош!!!

Природниот зеолит, клиноптилолит, спаѓа во групата на примарни антиоксиданти. Како таков го намалува новото формирање на штетните слободни радикали во дигестивниот тракт до 50%. Тој го намалува каталитичкото формирање на слободните радикали со помош на јоните на металите и тоа како во чистите липидни емулзии така и во комплексните системи.

Третманот со природен зеолит е спроведен на пациенти зболени од малигни заболувања и покажа јасно подобрување кај вкупниот антиоксидативен статус кај овие пациенти. Детоксаминот, природниот зеолит во капсули, или во прав, значитено го зголемува успехот на терапијата кај овие пациенти или во најмала рака остварува значително субјективно олеснување ( во смисла на подобрување на општата состојба). Значително го намалува нивото на слободните радикали што е во корелација со тоа пациентот да се чувствува подобро.

Начин на употреба:
Да се зема три пати дневно по 2-3 капсули со оброкот со малку вода.

Detoxamin капсули
Detoxamin капсули Пакување
180 капсули 500mg
Состав:
чист активиран микронизиран зеолит
Примена:
Detoxamin капсулите се користат како помошна медицинска терапија  кај научно докажани медицински апликации на зеолитот, односно како адсорбенс на тешки метали,амонијак и други токсини од гастроинтестиналниот тракт.
Дозирање:
3 капсули 2-3 пати на ден со доста вода, за време на јадење
Предупредување:
За хемотерапија да се паузира 3 денови, почнувајќи еден ден пред хемотерапија еден ден после хемотерапија

Повеќе информации за производот и порачки моежте да направите во просториите на нашите претставништва во Битола и Скопје, или на телефоните: 02/324-5454, 075-406-706, 070-207-027