Osteo De 3

Деформациите и болестите на коскено зглобниот систем се стари колку и човештвото. Првите наоди за деформација на коскено-зглобниот систем потекнуваат уште од камено време. На египетските мумии се најде бројни дегенерации на зглобовите, деформации на стапалата и други промени на кичмениот столб. Со слабеење на земјеното магнетно поле, современиот начин на живот, зголемената изложеност на електромагнетно зрачење, зголемената употреба на алкохолни пијалоци и пред се недоволната физичка активност се услови за појава на вакво заболување. Болестите на коскено- зглобниот систем денес ги погодуваат дури 50 % од луѓето постари од 40 години и се е поголем бројот на младите лица.

 

Го штити Вашиот коскен систем!

Osteo De 3 Energetix Македонија

За градење на коските е потребна физичка активностни адеквано внесување на калциум и други минерали. Калциумот е главен во изградба на забите и коските, неопходен е за мускулна контракција, пренос на нервните сигнали, за излачување на хормони и ензими. Ако во храната која секојдневно ја внесуваме нема доволно количество на калциум телото овој недостаток ќе го надополни од коските, бидејќи во нив е сместено околу 95% од телесниот калциум и ќе го искористи за да го вгради во мембранските ќелии и другите функции кои се неопходни за живот. Постојаното ниво на калциум во крвта е неопходен за нормално функционирање на организмот. Со губење на коскената маса, како и градењето на коскената маса се постепени процеси. Одржувањето на минералната густина на коските и одржувањето на нивната цврстина и еластичност кај жените зависи и од нормалната концентрација на естрогени во крвта. Естрогенот мормално го лачат јајниците. Пред крај на дегенеративното време на јајниците тие се помалце почнуваат да го лачат овој хормон што е причина за предуслов за остеопороза за жените во менопауза и постменопауза. Затоа е многу важно да се внеува витаминот Д и калциум во текот на детството и адолесценцијата. Витаминот Д може да се таложи и во кожата преку ултравиолетовите зраци од провитамините. Меѓутоа, современиот начин ана живот и оправданиот страв од изложување на соце во голем дел го лишиле човекот од неговиот природен извор на витаминот Д.

Остео Д3 е дијететски производ за третирање на остеопорозата, а се советува и лицата кои имаат намалена минерализација на коските. Единствената формула на Остео Д3 филм капсулата е прилагодена напосебните барања на Вашиот организам. ОСТЕО Д3 филм таблетите со својот состав одговараат на најновите препораки за внесувањето на калциумот и витаминот Д. Таблетите се лесни за голтање и не оставаат непријатно чувство и мирис во устата. Идеални се за употреба и кога сте на пат бидејќи се во мало и практично пакување. Посебни ефекти имаат кога се користат во комбинација со Детоксамин капсулите.

Начин на употреба:
Дневно една филм таблетка се голта со чаша вода без жвакање. Овој производ не е наменет за трудници и доилки. Со истовремено земање на магнезиум се спречува таложење на калциумот во цревата. Ова треба да се земе во обзир доколку некои други магнезиумски препарати не се препишани од други медицински причини. Во тој случај треба да се направи пауза ( неколку саати) меѓу земањето на Остео Д3 и препаратите на база на магнезиум. Земањето на калциум навецер се спречува губењето на коскената маса преку ноќ.